Tervetuloa lukemaan blogiani villakoirista!

perjantai 6. heinäkuuta 2012

Trimmauspuuhissa...

Kesäkuussa päätettiin kesäisen lämpimänä päivänä trimmata kaikki kolme koiraa. Trimmaus päätettiin tehdä ja toteuttaa ulkosalla, kun sää kerrankin suosi. Alla on kuvaotoksia kaikkien kolmen koiran osalta. Trimmauksessa tarvittiin karstaa, kampaa, saksia ja trimmauskonetta… ja tietenkin myös kynsisakset ja pinsetit korvakarvojen nyppimiseen.

Ennen trimmausta oli Nelli, Lotta ja Helmi harjattu ja pesty sekä föönattu kuiviksi, jotta turkista saisi mahdollisimman hyvänmallisen. Villakoirakerhon Internet-sivuilla voi tutustua eri leikkausmalleihin. Omalla koirakolmikolla on jokaisella oma mallinsa, joihin olet jo päässyt aikaisemmissa valokuvissa tutustumaan.

Ensimmäinen trimmattava oli meidän vasta-alkajamme Helmi. Parhaiten ammattilaisen ottein työnteko onnistui Helmin osalta sylissä tehden. Helmiltä trimmattiin kuono, kaula ja tassut sekä häntä. Hänelle kasvatellaan turkkia vielä mahdollista leijonaleikkausta varten…



 

Helmi oli yllättävän rauhallinen trimmausta tehtäessä… jopa tassut trimmattiin mallikelpoisesti.




Lopuksi oli vuorossa kynsien leikkuu ja korvien nyppiminen. Helmin kynnet ovat todella vaaleat… saakin olla tarkkana, kun niitä leikkaa; ovat ne vielä niin pikkuiset.




 

Nellin turkki ajeltiin koneella lyhyemmäksi ja jalkoihin jätettiin pyöreät pallot.


 

Turkki viimeisteltiin saksilla ja esimerkiksi jalkojen pyöreät pallot syntyivät saksien avulla.


 

Kuvassa Nelli poseeraa pöydällä makuuasennossa, jossa Nellin korvat saa parhaiten putsattua karvoista.




Lotta poseeraa joukon viimeisenä seisoen ryhdikkäästi trimmauspöydällä, kun selän päällysturkkia lyhennetään… jalkojen karvojen on tarkoitus jäädä pitkiksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti