Tervetuloa lukemaan blogiani villakoirista!

sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Tänään 30. kesäkuuta

 
Helmiliini: "Jippii, me mennään pesulle."
 
Meillä valmistautuminen Hämeenlinnan Tuuloksessa pidettyyn kaikkien rotujen näyttelyyn alkoi muutama viikko takaperin. Suurin koetus oli eilen ja tänä aamuna. Me taisimme jännittää koiranäyttelyä yhtä paljon kuin Helmi. Olemmehan me melko kokemattomia koiranäyttelyssä kävijöitä.
 
 
 
Papan kanssa harjoittelua niin auringon hemmotellessa kuin sateen sattuessa.
 
Olimme harjoitelleet näyttelyä varten kulkemaan kuten kehässä kuuluisi kulkea. Pääsimme eroon Helmin ”kaakatuksesta” ja ”jarruttamisista”, mutta se miten kävisi näyttelypaikalla jännitti meitä. Uurastus turkin parissa aloitettiin jo viikkoja aikaisemmin. Itse asiassa Helmin turkkia on kasvatettu hänen syntymästään asti, mutta viimeinen silaus tapahtui lauantain ja sunnuntaiaamun aikana. Turkki pestiin puhtaaksi kurasta ja liasta sekä saatiin föönatuksi ja leikatuksi näyttelykuntoon. Viimeinen silaus tehtiin hiusten kiinnilaitolla. Rakas ”Helmiliinimme” oli valmis kehään.
 
 
Helmi trimmauksessa viikko ennen näyttelyä.

 
Helmiliini odottaa sunnuntaiaamuna lähtöä näyttelypaikalle.
 
Innokkaimmat näyttelyharrastajat trimmasivat koiriaan paikanpäällä, kun me Helmin kanssa rauhallisesti katsastimme ilmapiiriä ja kävelimme ympäriinsä ja Helmi otti ensi nuuhkaisut näyttelytantereesta. Helmi oli toisena koirana kehässä; Helmi osallistui junioriluokkaan.
 
Helmi odottaa näyttelypaikalla kehään pääsyä.
 
Helmin ensimmäinen näyttely meni vauhdilla. Villakoirien mittauksen jälkeen alkoi varsinainen näyttely omassa kehässämme (osassa kehistä oli jo arvostelu käynnissä). Helmiä selvästi jännitti. Minä (jalka kipeänä) olin menossa viemään Helmiä ensimmäiseen viralliseen arvioon tuomarin pakeille ja saatiin ensikertalaisena kehässä itseä tyydyttävä suoritus. EH, erittäin hyvä, oli arvio, jonka saimme. Helmin häntä kun vielä saataisiin näyttelypaikallakin pystyyn, niin tulos voisi olla vielä parempi. ONNEA HELMI! Mamma sai näin ollen yhden uuden synttärilahjayllärin.
 
Jippii... kotona ollaan, ensimmäinen kirmaisu autosta nousun jälkeen omalla pihalla.
 
Helmiliini EH, erittäin hyvä, mamman kultiliini.
 
Lotan lämmin halaus ja suukko voittajalle poskelle, ensimmäinen näyttely on ohi.
 
Onnellisena kotona, ja kokemusta rikkaampana. Nyt juhlitaan, onhan kaksinkertainen syy juhlaan!
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti